Domeinnaam

Geplaatst op: 17-03-2014

Behalve het ontwikkelen van een website en natuurlijk het regelen van de hosting, is de domeinnaam ook van groot belang. Een goede domeinnaam moet natuurlijk een naam zijn die uw bedrijf goed verwoord en ook deels typeert. Brainstorm daarom dus goed voordat u deze registreert. Wij geven u enkele tips zodat u zeker kiest voor een goede en kwalitatieve domeinnaam.

Wat is een domeinnaam

Bij een website hoort een eigen naam, oftewel de site-naam. Dit noemen ze de domeinnaam.  Belangrijk hierbij is dat u kiest voor een naam die gemakkelijk en te spellen is en die gemakkelijk te onthouden is. Hierdoor is uw website gemakkelijk te vinden door klanten. Een website-naam als www. sitestrategie.nl bestaat uit 2 onderdelen. Het 'naam-gedeelte' van de domeinnaam noemen ze een Second-Level-Domain en de '.nl ' noemen ze een extensie, oftewel een Top-Level-Domain. Samen vormen deze 2 componenten de URL

Waar moet u op letten bij het registeren van een domeinnaam?

Het registeren van een domeinnaam mag geen groot probleem vormen. Hierbij hoeft u enkel en alleen te kijken of de door u ingevoerde domeinnaam nog niet bezet is. Hiervoor betaalt u vervolgens een bepaalde prijs.. Als tips willen we u meegeven dat het handig is om de belangrijke zoekwoorden die uw organisatie typeren te gebruiken in uw domeinnaam. Hierdoor wordt u gemakkelijker gevonden. Tevens willen we u meegeven om uw domeinnaam op verschillende extensies te registeren. Hierdoor bent u voor bezoekers gemakkelijker vindbaar en kan een concurrent u niet dwarszitten door andere extensies op te kopen.

Heeft u interesse in een goede domeinnaam, betrouwbare hosting en daarnaast natuurlijk een schitterende website? Dan bent u bij Sitestrategie.nl aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring in het maken en lanceren van mooie en goede websites. Daarnaast werken wij samen met brokers voor het kopen van een domein als mr Domein voor het verkrijgen van de beste domeinnamen. Zelfs met historie, zodat uw nieuwe concept nog sneller kan slagen. Bekijk ons portfolio en neem contact op via het contactformulier!