Hosting

Geplaatst op: 17-03-2014

Wanneer u een website of webshop wilt beginnen bent u genoodzaakt een aantal diensten goed af te sluiten. U moet beschikken over een website, webhosting en een domeinnaam. Deze drie componenten samen zijn ieder van groot belang als het gaat om een website opzetten. Om aan hosting te beginnen laat u eerst een website bouwen. De naam van deze website is meestal de domeinnaam. Wanneer u de website hebt laten bouwen en de domeinnaam hebt gekozen, dan kunt u aan de gang met hosting. Hosting is de plek waar de website online staat. Het is vergelijkbaar met de kavel waarop een huis wordt gebouwd. Het kavel is de hosting, de domeinnaam is het adres en het huis is de website.

Wat is hosting?

De plek waar uw website online staat zodat deze 24 uur per dag beschikbaar is voor bezoekers, noemen ze hosting. Dit kan enkel en alleen wanneer de website een plaatsje krijg op een server. Dit plekje kunt u huren. Dat noemen ze webhosting. Bij het bepalen van de server zijn een aantal factoren erg belangrijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de prijs, de snelheid van de server, de kwaliteit van de server en de mogelijkheden die het biedt. Ieder van deze factoren heeft een grote invloed op het aantal bezoekers. Zorg er dus voor dat u een goede aanbieder uit kiest.

Soorten hosting

Hosting wordt op 3 verschillende manieren aangeboden. Een daarvan is Virtual hosting. Hierbij huurt u een plek op een server die u deelt met andere klanten. Door de lage kosten en de goede kwaliteit is dit ideaal voor de kleinere websites. Een andere manier is Dedicated hosting. Hierbij huurt u een server voor u alleen. Deze manier wordt vaak gekozen door bedrijven die niet beschikken over een eigen technische dienst. Een derde manier is Co-located hosting. Dit is een manier van hosting waarbij de bedrijven op de eigen server staan. De technische dienst ontfermt zich hierbij over de onderhoud. Dit is de meest veilige manier van hosting aangezien u zelf beschikt over uw eigen server met daarbij een eigen stroomvoorziening. Voor noodgevallen kunt u ook altijd beschikken over back up's. Hierdoor blijft uw website altijd online.

Hosting van Sitestrategie

Geinteresseerd in onze hosting mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden die het beste bij uw wensen aansluiten. Klanten als shop voor online fashion Uniqfashion.com gingen u reeds voor. Profiteer ook van de aantrekkelijke tarieven en goede support. Wij staan graag voor u klaar.